Borstvoeding

Wat je baby nodig heeft

De beste voeding voor je baby

Borstvoeding is perfect samengesteld voor jouw baby en voorziet hem of haar van alle benodigde bouwstoffen. De samenstelling verandert naarmate je baby ouder wordt en is daarom het beste wat je kan bieden. Wij ondersteunen je hier graag bij!

Voordelen borstvoeding

Voordelen borstvoeding voor de baby
  • Bescherming tegen infecties en ziekten
  • De juiste voedingsstoffen voor de baby in de juiste hoeveelheid
  • Hechtere band tussen moeder en baby (aanmaak knuffelhormoon Oxytocine)
Voordelen borstvoeding voor mama
  • Minder kans op suikerziekte, reuma en een hoge bloeddruk
  • Minder kans op borst, eierstok en baarmoederkanker voor de menopauze en minder kans op osteoporose

Aandacht voor borstvoeding

Al onze medewerkers volgen regelmatig scholing om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. We werken volgens de richtlijnen die zijn vastgesteld door de WHO. Uit onze evaluaties blijkt dat 95% van onze kraamvrouw slaagt in het geven van borstvoeding! Indien nodig kan je via ons een professionele borstkolf huren of te kopen.

Lactatiekundige

Borstvoeding geven moet prettig zijn voor moeder en kind, helaas is dit niet altijd het geval. het kan zijn dat de melkproductie niet goed op gang komt of dat je pijnlijke borsten hebt. Onze kraamverzorgende houdt goed in de gaten hoe de voeding verloopt en noteert alles in je kraamboekje. Indien nodig kunnen we een lactatiekundige inschakelen.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden in de (aanvullende) verzekering (een deel van de kosten) van het consult van een lactatiekundige. Vraag dit na bij je zorgverzekering of kijk op lactatiekundige.nl voor een vergoedingscheck.

Borstvoeding na je kraamtijd

Na je kraamperiode kun je je voor vragen over borstvoeding aansluiten bij verschillende Facebook-groepen en borstvoeding- en mammacafe's in de regio.

Je kan ook terecht bij La Leche League voor de tips en adviezen. Dit is een organisatie met moeders die zelf langdurig borstvoeding hebben gegeven en een intensieve training hebben gevold. De adviezen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de WHO.

Borstkolf huren

Er zijn verschillende redenen om een borstkolf te gebruiken, voor sommige is het gemak voor andere om melkproductie om gan te brengen. Wat de reden ook mag zijn, kolven kan een praktische en simpele oplossing zijn.

Het is mogelijk om bij ons de professionele borstkolf Carum van Ardo te huren. Tijdens de intake leggen we de mogelijkheden uit. De kolf is af te halen bij ons op kantoor of kan meegenomen worden door de kraamverzorgende.

Ook interessant

Tip foto zwangere vrouw

Tips & Adviezen

Als je een kindje krijgt komt er veel informatie op je af. Je hebt vast allerlei vragen en er zijn veel keuzes om te maken.

Lees meer
Kraamuren foto

Kraamuren

Op hoeveel zorg uren heb je recht? Dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Lees meer

Hulpmiddelen

Voorbereiding op de kraamperiode is belangrijk, we leggen je hier uit waar je gratis hulpmiddelen kan bestellen.

Lees meer